Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nadpis "Vzpomínejme s úctou" notabene s vykřičníkem je stejný nesmysl jako zvolání "miluj mě!".

0 0
možnosti

R65a82d16e32k 52J85a35r84o13š

21. 12. 2017 13:33

Já obecně nemám sluníčkáře nikterak v lásce, ale na Václava Havla nedám dopustit.

Karma R^

0 0
možnosti
Foto

Fascinuje mě, jak si lidé, kteří dnes adorují osobu V.H. nekladou, nebo nechtějí klást jednu důležitou otázku - kdo stál těsně po Sametu za tím, že s komunisty nebylo zatočeno podle práva? Jak je možné, že jediný komouš, který byl potrestaný byl Štěpán, ale to jen za masáž ze 17.11.? Kde, v jakých kriminálech seděli, nebo sedí všichni ti hlavouni rudé vlajky, kteří tady 40 let doslova mučili celý národ? Jak je možné, že v klidu dožili, nebo ještě dožívají s důchody, o kterých se běžnému důchodci, co celý život na ty šmejdy dřel, může jen zdát? Jak je možné, že ti dnešní opěvovači Havla zapomněli, kdo začal ve vztahu vůči komunistické hydře po Sametu a hlavně už během něj hlásat - "nejsme jako oni"...? Což ti "Havlisté nechápou, že právě proto, že s komanči nebylo zatočeno jak si zasloužili, že proto to dnes v naší politice vypadá tak, jak to vypadá, jak jsou ti bývalí i dnešní rudoši rozlezlí kde se dá? Jedním dechem tady opěvovači Havla dští síru na Babiše, prý bolševického produkta a druhým dechem velebí Havla, který se osobně zasadil o to, aby se s komanči nezatočilo... Není to tak trochu schýza...?

1 0
možnosti

R83a74d51e69k 55J60a39r71o36š

21. 12. 2017 13:31

Tenkrát to asi jinak nešlo. Komunisté předali vládní moc bez boje výměnou za svojí beztrestnost. Nebo byste bral to, jak to dopadlo v Číně či Bělorusku?

0 0
možnosti

Havel byl normální člověk se svými chybami, je také pravda, že to co dělal, nedělal sám, bylo jich víc. je také pravdou, že jeho kamarádi měli horší vězení než Havel. třeba takový Ruml. Je nutno srovnávat. Hanět a nedat podklady umí každý, ale dávat + či -, už mnoho lidí nezvládá.

Je pravdou já jsem Havla nemusel, ale uznával,, že se v době jako president hodil. Ovšem ho tam navrhnul Čalfa, což dobré nebylo. Také je pravdou,že disidenti nebyli v době na převrat připraveni. Prostě využili studentských bouří a dostali se do čela. Proto studenti prohlašovali, že jim vlastně ukradli revoluci.

Další jeho ministr byl Sacher, což také nebylo dobré, patřil k lidem blízkým k STB. Já netvrdím,že měl o všech lidech přehled, ale přesto si měl trochu ve svých ministrech vybrat.

Pak ta jeho tolerance k odstupující vládní straně KSČ, kdyby šel tvrdě po nich, nemuseli by být nyni s nimi potíže. Měl s nimi potíže,ale přesto je nechal plavat. Čimž, s odstupem,si zasel na podezření, že se vlastně jednalo o obchod. Za cenu hladkého průběhu převzetí moci, že nebude proti KSČ brojit.

Věkově jsem proti blogerovi dál, jeho Hrádeček mám tařka přes kopec(7km), proto se dá srovnávat jaký byl Havel za normalizace a po revoluci, či nastoupení do funkce prezidenta. Srovnávat se dají i vztahy mezi ním a Olgou, ba i to co následovalo s Dagmar. Něco si nechám ještě na případnou diskusi v záloze

1 0
možnosti
Foto

Nevěřím na jednoduchá vysvětlení. Studentské demonstrace byly záměrně a připraveně zneužity a "mrtvola" Šmída byla nutná gradace k poštvání davu. Ke cti jim slouží, že se scénáristi spokojili s vymyšleným Šmídem a nepoklesli k vytváření skutečných obětí.

0 0
možnosti

Já jsem přesvědčený, že dnešní rozporuplný odkaz netkví primárně v osobě Václava Havla, ale v lidech které je možno nazvat „Havlisty“. Na tom není nic pejorativního. Francie zná degaullismus, Argentina perónismus (perónisté).

Po roce 89 potřeboval Svět ikonu pádu železné opony a našel jí v Havlovi. Nic víc, nic míň. Mělo to asi víc příčin. Spisovatel, dramatik. Pád železné opony u nás navíc reprezentovali herci, zpěváci, spisovatelé. Takže vzájemná symbióza byla zřejmá. Tito lidé pak těžili z Havlovy slávy. Všimněte si, že to vlastně byla česká specialita. Nic takového nebylo v Maďarsku, NDR, Polsku, trochu na Slovensku díky federaci. V Polsku např. konec komunismu reprezentovali obyčejní „odboráři z Gdaňska“ a ne žádná kulturní „elita“ z Varšavy. Tito lidé nabyli dojmu, že oni jsou nejen strůjci změn, ale i strážci demokracie a pozdějšího vývoje společnosti. Navíc dostali do vínku danajské dědictví Václava Havla „nepolitické politiky“, kdy kvalitu demokracie určují jakési morální elity, které mají jakousi vyšší odpovědnost a ve své podstatě tak řídí stát.

Havlisté, nebo-li „pravdoláskaři“ tak zastydli na začátku 90. let a mají pocit, že se prezidentem stane opět nějaká morální ikona, kterou budou přijímat státníci celého Světa, budou se do Prahy sjíždět na pivo, apod. Svět se ale změnil. Pád železné opony už není téma dne, jsou jiné problémy a témata. Svět je prostě pokrytecký. Odkaz Václava Havla prakticky již nikoho nezajímá a patří do dějepisu. To potkalo i Mandelu, Gándhího, Gorbačova a jiné. S tím souvisí i heslo „Pravda a láska“. Řekl bych, že to bylo geniální „marketingové“ heslo do revoluce. Takových hesel zná Svět spoustu, každá převratná doba má své heslo. Pravdoláskaři to však vzali jako politický program a to nemůže fungovat.

0 0
možnosti

Tak milý příteli, dokonale shrnuto!

0 0
možnosti

J18a64r96a 47R92a43n27k

18. 12. 2017 18:50

Diky, mnohokrat! Je krasne, ze se v CR rodi lide, jejichz rodice maji neposkvrnene profily (ty kadrovacke), neztracim nadeji, mela jsem ted v CR dost diskusi s prateli a dale tvrdim, ze je to na nove generaciVR^

7 0
možnosti
Foto

Karma autore, jsem rád, že jste tento článek napsal a nechci opakovat, co napsala Radka Kielbergerová a několik dalších diskutujících.

Ona negace na Václava Havla pramení z tužeb našich občanů, kteří si mysleli, že on za ně vše vyřeší. Realita byla jiná a tak bylo nutno najít viníka.

Dnešní přízemní prskači a metači špíny na V.H. to budou dělat vždy, všude a na kohokoliv.R^

12 0
možnosti
Foto

Také díky za tenhle článek! R^:-)

4 0
možnosti

J70a57n 15R56á78ž

18. 12. 2017 17:57

S respektem ano, ale s úctou ne!

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 587x
Student se střídmým pohledem na svět, mám rád ironii a pestrost. Fanda sportu a politiky, kterému ke sdělování postojů přestal stačit Facebook a Twitter neumí efektivně využít.

Seznam rubrik